Missie

logo broederschap_v1Missie van de Broederschap van
Onze-Lieve-Vrouw van Halle

De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle is een vereniging van mensen die – elk vanuit een persoonlijke reden en engagement – als ambassadeurs van de Onze-Lieve-Vrouw van Halle willen bijdragen tot het behoud en de promotie van Onze-Lieve-Vrouw van Halle in al haar facetten zoals de processie, de bedevaart, de legenden, de geschiedenis, … .

Het organiseren en in stand houden van de Mariaprocessie is de kernactiviteit van de Broederschap.

Zoals zoveel andere processies, bevindt ook de Halse Mariaprocessie zich in een spanningsveld tussen cultuur, erfgoed en religie. Deze drie polen zijn voor ons even belangrijk.
Door een evenwichtige benadering van deze 3 polen willen we dit spanningsveld overwinnen en een processie tot stand brengen die toegankelijk is voor een brede doelgroep, zowel voor de toeschouwers als voor de deelnemers.

We willen van de Mariaprocessie opnieuw een beleving maken voor alle Hallenaren van vandaag en morgen en op die manier haar toekomst binnen het brede socio-culturele leven van Halle verzekeren. Hiervoor willen we samenwerken met alle verenigingen van Halle en omstreken.

Vind ons ook op
4
Keer delen