Jubeljaar 2017-2018

Jan Avesnes
Jan II van Avesnes

 

in 1267 werd het beeld van de Onze Lieve Vrouw van Halle geschonken door de Graven van Henegouwen en Holland. In 2017 zal het dus exact 750 jaar zijn dat het mirakelbeeld in Halle is. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Halle wil dit vieren met een jubeljaar met als thema “750 jaar Mariastad“.

Het jubeljaar zal aanvangen op Pinksteren 2017. Het hoogtepunt van dit jubeljaar zal een volledig vernieuwde Mariaprocessie zijn die uitgaat op Pinksteren 2018 (20 mei 2018), hopelijk in aanwezigheid van het Koningshuis. In deze vernieuwde processie willen we de Halse verenigingen hun plaats geven. We nodigen iedereen dan ook uit na te denken hoe jullie een bijdrage kunnen geven. In eerste instantie richtten we ons tot de verenigingen uit de sfeer van de kunsten in hun ruime zin: muziek, dans, toneel, turnen, zang, … . Maar we willen ook out of the box denken en absoluut niets of niemand uitsluiten.

OLV Halle

Maar het feestjaar moet meer zijn dan de Mariaprocessie alleen. Naast de processie nodigen we alle verenigingen uit mee te werken. Alle initiatieven onder de gemeenschappelijke vlag “750 jaar Mariastad” zijn welkom (cultureel, sportief, …).

Het uiteindelijke doel is onze mooie stad in de bloemetjes te zetten, de vele verenigingen uit Groot-Halle eens samen te brengen rond eenzelfde thema en vooral er een gezellig feestjaar van de maken voor iedereen.

De tweede brainstormingsavond  rond dit thema ging door op 26 september as. in het O.L.-Vrouwcentrum, Er werden enkele initiatieven vastgelegd. De verslagen kan u elders op de site vinden.

Wij nodigen alle verenigingen van Halle uit alsnog mee te werken aan dit initiatief.

Vind ons ook op
4
Keer delen