Tijdens het pinksterweekend neemt bloemenkunstenaar Herman Van Dionant het interieur van de basiliek onder handen. Van Dionant krijgt carte blanche om de kerk met duizenden bloemen te versieren. Kom genieten van de bloemenpracht, de heerlijke geuren en kleuren. Gratis toegang tijdens de openingsuren van de basiliek, van 8 tot 17u30.    

Herman vertelt: “Pinksteren wordt dit jaar voor ons als Halse bloemisten een speciale feestdag. We verzorgen met ons team de bloemendecoratie in de basiliek. Na de drukte van Moederdag volgt meteen de focus op deze mooie opdracht. De winkel gaat immers een weekje dicht. 

De versiering wordt een combinatie van natuurlijk materiaal zoals fluitekruid, spirea en klassieke goed houdbare bloemen zoals lelies en orchideeën. De stijl wordt eveneens een mooi huwelijk tussen klassiek en eigentijds. De opdracht is veeleisender dan een gewone versiering, niet alleen door de grote hoeveelheid bloemen die we gebruiken, maar ook door de houdbaarheid. We hopen dat de bloemenpracht tot een week na Pinksteren te bewonderen valt in de basiliek.”

Te zien vanaf zaterdag 18 mei!

 

Vind ons ook op

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.