in 1267 werd het beeld van de Onze Lieve Vrouw van Halle geschonken door de Graven van Henegouwen en Holland. In 2017 zal het dus exact 750 jaar zijn dat het mirakelbeeld in Halle is. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Halle wil dit vieren met een jubeljaar dat begint op Pinksteren 2017. Het hoogtepunt van dit jubeljaar zal een volledig vernieuwde Mariaprocessie zijn die uitgaat op Pinksteren 2018 (20 mei 2018), hopelijk in aanwezigheid van het Koningshuis.

Wij zijn van mening dat 750 jaar Mariaprocessie een goede aanleiding is om onze mooie stad Halle in de bloemen te zetten en er een tof en leuk feestjaar van te maken.

OLV HalleDe Broederschap van O.L. Vrouw van Halle kan dit echter niet alleen aan: we willen de verenigingen van groot Halle hierbij betrekken. De processie is immers erfgoed van alle Hallenaren; iets waarop we fier mogen zijn.

In de vernieuwde processie willen we de Halse verenigingen hun plaats geven. We nodigen jullie dan ook uit na te denken hoe jullie een bijdrage kunnen geven. In eerste instantie richtten we ons tot de verenigingen uit de sfeer van de kunsten in hun ruime zin: muziek, dans, toneel, turnen, zang, … . Maar we willen ook out of the box denken en absoluut niets of niemand uitsluiten.
We zijn bereid de verenigingen de nodige vrijheid te geven om het hun toegewezen deel artistiek uit te werken op een eigentijdse manier, uiteraard binnen het concept van de Mariaprocessie.
Sowieso zijn we steeds op zoek naar veel figuranten, medewerkers, … .

Maar het feestjaar moet meer zijn dan de Mariaprocessie alleen. Naast de processie moeten er ook andere evenementen georganiseerd worden. Zelf denken we aan een fototentoonstelling over de processie onder de titel “Mariaprocessie 1967 – 2017: Gedragen door ons, Hallenaren”. Welke evenementen zouden jullie kunnen organiseren?

Wij nodigen jullie dan ook uit op de brainstormingsavond die wij gaan organiseren rond de eventuele inhoud van het jubeljaar op 6 juni as. in het O.L.-Vrouwcentrum, Ninoofsesteenweg 7 te Halle om 20:00 uur. Wij bieden jullie hier alvast een drankje aan.

Vind ons ook op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.