TRAJECT EN VERLOOP  

De stoet vertrekt om 3 uur ‘s middags op het Possozpein. Vandaar gaat het naar de Grote Markt, Melkstraat, Maandagmarkt, Basiliekstraat, Arkenvest, Theunckensstraat, Oudstrijdersplein (stop voor Mariahulde), Minderbroederstraat, Volpestraat, Beestenmarkt, Melkstraat, Grote Markt, Possozplein, Vondel (ontbinding). 

16u00 Aankomst Kroningsprocessie op het Oudstrijdersplein met een feestelijke Mariahulde ‘125 jaar kroning’.  Er zijn o.a. optredens van vendelzwaaigroep de Ijsezwaaiers uit Overijse en livemuziek door muzikanten van de Kunstacademie in Halle. Leerlingen vertellen ook op een creatieve manier de legende van onze zwarte Lieve Vrouw van Halle en de kanonballen.  

17u00 Einde Mariahulde en vertrek van de Kroningsprocessie naar de basiliek. Onze-Lieve-Vrouw van Halle verlaat het Oudstrijdersplein met een  eresalvo door de zouaven van Walcourt en de pauselijke zouaven van Morialmé.  

18u00 Intrede van Onze-Lieve-Vrouw van Halle in Haar basiliek onder begeleiding van de Sint-Martinusfanfare en de Harmonie Sint-Cecilia voorafgegaan door een tweede eresalvo van de zouaven van Walcourt en de pauselijke zouaven van Morialmé. 

19u30 Grote Markt  Gratis volksfeest met De Romeo’s en Dweilorkest Decibells 

Alle dagen kermisattracties op het Possozplein

Vind ons ook op

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.