Voortaan wordt de Mariaprocessie in Halle opnieuw elk jaar georganiseerd. De voorbije 25 jaar was dat om de 2 jaar en door corona en een gebrek aan medewerkers was het dit jaar zelfs 6 jaar geleden. Maar het succes van de voorbije editie heeft het vernieuwd organisatiecomité doen beslissen om van de Mariaprocessie weer een jaarlijkse traditie te maken. “Niet alleen de zon was van de partij, we zagen ook veel volk in de stad”, vertelt Guy Nechelput.
“Toch kunnen we nog altijd extra medewerkers gebruiken. Als je het voelt kriebelen en je bent trots op onze stad en ons erfgoed, stuur dan zeker een mailtje naar info@mariaprocessie.be of check het inschrijvingsformulier op www.mariaprocessie.be Voor de volgende editie op Pinksterzondag 8 juni 2025 zijn we alvast op zoek naar enkele creatievelingen die willen meewerken met het ontwerpen en bouwen van nieuwe wagens in onze hangar.”
Ook regisseur Johan Vencken zit boordevol plannen: “Graag willen we de Halse ommegang laten erkennen als Vlaams immaterieel erfgoed. Dat zou zeker moeten lukken, want de traditie bestaat al van in de 14e eeuw. Het is ontroerend om te merken hoe de Hallenaren hun erfgoed koesteren. De enthousiaste reacties motiveren ons.”
Vind ons ook op

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.